Despre mine.

"Mi-am antrenat mintea și corpul mă va urma"


Sunt o fire sociabila, usor timida, imi place sa imi fac prieteni, sa fiu printre oameni si sa ma implic in cat mai multe activitati sociale sau umanitare. Imi place sa ii ajut pe cei din jurul meu sa isi atinga obiectivele.

Valorile mele principale sunt: libertatea, independenta, prietenii, familia, banii. Aceastea sunt lucrurile pe care le promovez, in care cred si de care nu as putea sa ma lipsesc. Libertatea este cea mai importanta pentru mine. Prefer sa ma simt un om liber si sa fiu departe de prieteni, familie, bani, decat sa am toate celelalte si sa ma simt inchis. Independenta merge mana in mana cu libertatea. Pentru a fi un om liber trebuie sa fiu independent, responsabil. Libertatea inseamna responsabilitate fata de propria viata. Prietenii sunt urmatorul lucru de care nu ma pot lipsi. Pot sa fiu departe de familie, si nu ma deranjeaza asta atat de mult, dar nu as putea sa traiesc fara sa am in jurul meu prieteni. Oameni de valoare, cu care sa fac schimb de pareri, de experienta si expertiza. Familia e importanta pentru mine, insa nu cea mai importanta. Sunt constient ca orice greseala as face, oricat de mult as esua, familia e tot timpul un loc de refugiu, insa uneori daca ar fi sa aleg intre libertatea mea si familie, sau intre prieteni si familie, celelalte doua ar castiga. Inainte de toate este sanatatea, iar banii.... banii nu reprezinta valoare ei insisi, si pentru mine sunt doar o modalitate prin care noi vindem si cumparam valoare. Valoarea o percep a fi un bagaj de cunostinte si experiente din care putem face ceea ce ne dorim. Si bani. Din actiunile mele de-a lungul timpului am observat o foarte mare usurinta de a renunta la bani in beneficiul libertatii mele in mod special.

Un alt lucru in care cred si pe care il promovez e Ubuntu. Ubuntu este atat un sistem de operare linux, cat si un concept african. Sistemul de operare ubuntu, la fel ca si alte distributii linux este creat conform conceptului african cu acelasi nume. In traducere Ubuntu inseamna, "umanitate catre ceilalti". Cu alte cuvinte, "eu sunt ceea ce sunt datorita a ceea ce suntem noi toti".

"Zulusii spun ca „omul devine om doar prin ceilalti oameni”. Altfel spus, eu, cel care scrie aceste randuri, exist doar in masura in care altcineva le citeste si imi da un feedback. Emotiile mele au valoare doar daca sunt percepute de altcineva si primesc un raspuns adecvat. Iar pentru a face ca acest lucru sa se intample, trebuie sa ma integrez, sa comunic, sa cooperez - lucru foarte bine exprimat de dansul tai-tai specific acelei zone.
Efectele in plan personal sunt extrem de bine conturate de arhiepiscopul Desmond Tutu: „O persoana care are ubuntu este deschisa si disponibila fata de ceilalti, ii ajuta sa se afirme, nu se simte amenintata de faptul ca si altii sunt capabili si obtin rezultate, deoarece are incredere in sine data de constiinta faptului ca face parte dintr-un intreg mai mare decat ea; de aceea, maretia sa este diminuata doar daca cei din jurul sau sunt umiliti sau injositi, chinuiti sau oprimati”. "

"Un antropolog a propus un joc unor copii dintr-un trib african.
A pus un coș plin cu fructe lângă un copac și le-a spus că cel care va ajunge primul va câștiga toate fructele.
Când a dat startul pentru alergare, toți copiii s-au luat de mână și au alergat împreună, apoi s-au așezat să se bucure de premiu.
Când i-a întrebat de ce au alergat așa, dacă unul singur ar fi putut câștiga toate fructele, i-au răspuns:
- Ubuntu*... Cum ar fi putut fi unul dintre noi fericit dacă toți ceilalți ar fi fost triști?"


Sunt un visator, si cred in anumite lucruri. Cred in puterea individului de a reusii atata timp cat isi doreste din tot sufletul sa reuseasca. Credinta o consider un lucru foarte important. Nu atat credinta in Dumnezeu, cat credinta in propria persoana, si in puterea de reusita. Imi place sa cred ca nu exista esec. Doar lucruri care nu au mers, lectii invatate, si cred ca daca tot dam peste un esec, sa avem grija sa nu pierdem si lectia din spate pentru ca altfel am esuat degeaba. Cred ca fiecare om pe parcursul vietii se bate de diverse lectii, si cu cat amana ai mult invatarea lor le va plati tot mai scump.

In ultimul timp am intalnit tot mai multi oameni realisti. Oameni care au caracterizat atitudinea mea ca fiind idealista si de un pozitivism exagerat. Astazi am gasit un raspuns pentru acestea. Intradevar viata ne aduce situatii grele, rele, si ca sa ajungem unde ne dorim e greu si facem eforturi si ne e greu, insa, privind aceste lucruri in acest fel s-ar putea ca in interiorul nostru sa se formeze niste stari si emotii coplesitoare, iar atentia noastra sa se mute de pe obiectivele noastre pe acele stari. Si atunci... incercand sa privesc lucrurile din alta perspectiva, pot sa trec pe langa acele stari coplesitoare si sa infrunt pur si simplu situatiile de viata.

Imi place sa ma plimb. Cand vad peisaje, natura din jur, intru intr-o stare aparte. O stare meditativa, profunda, din care pot sa analizez diferit lucrurile. Recent am descoperit o noua pasiune. Pasiunea pentru condus. Atunci cand urc la volan simt ca ma eliberez, simt ca las toate gandurile si grijile deoparte si plec departe de ele. E o senzatie aparte.

Iubesc cultura, muzica veche, muzica populara, muzica folk, rock, insa ascult si hip hop sau disco in unele momente. Citesc, de cele mai multe ori carti de dezvoltare personala, psihologie, tehnici de relaxare, sau carti de bucate :)).

Imi place sa gatesc si sa incerc sa fac lucruri noi. Clatitele sunt specialitatea numarul 1 :)).
Uneori ies in cluburi. Muzica ma ajuta sa ma eliberez si functioneaza ca o terapie pentru mine uneori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu