duminică, 18 septembrie 2011

Să îmi iau nevastă?

Odată ce creștem mari, terminăm facultățile, cei din jurul nostru deja ne fac așa un preview la ce urmează să facem. "Acum aduni bani, îți iei mașină, te căsătorești, faci copii și totul va fi fantastic de frumos." Cam așa trăiesc o bună parte din oameni, și acest curs se păstrează de la o generație la alta.
De aproximativ un an, majoritatea persoanelor care îmi vor binele mă sfătuiesc că ar fi timpul să îmi iau nevastă, să aivă cine să mă asculte, să îmi facă mâncare, să îmi spele hainele, etc. Întrebarea mea firească ar fi, bine, îmi iau nevastă, dar de unde se cumpără că eu nu știu, și pe urmă care oare e mai performantă? Ce marca? Nu știu dacă căsătoria trebuie să se producă pentru că eu bărbatul am nevoie de anumite servici, sau aceasta defapt ar fi rezultatul unor sentimente trăite de-a lungul timpului alături de acel posibil partener de viață. Dacă trebuie să îmi iau nevastă pentru a avea cine să îmi îndeplinească acele servicii, mai bine angajez pe cineva  și am rezolvat problema.
Dar poate eu nu vreau să fac acest pas. Poate nici nu mă gândesc la căsătorie, sau poate nici nu sunt pregătit pentru asta.
În orice caz, nu vreau să mă simt eu bine folosindu-mă de cineva. Trebuie să mă simt bine singur, altfel, odată cu pierderea acelei persoane o să revin la starea inițială. 
Zilele trecute am găsit o melodie foarte frumoasă și vreau să o împărtășesc cu voi.



3 comentarii:

  1. din toata "să îmi iau nevastă, să aibă cine să mă asculte, să îmi facă mâncare, să îmi spele hainele, etc. " daca ai pastra doar partea cu ascultatul poate ar fi mai ok. :)
    si ce "faina" si usoara trebuie sa fie viata celor care au ca unic scop ce ai zis: "Acum aduni bani, îți iei mașină, te căsătorești, faci copii și totul va fi fantastic de frumos."

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am de ce să păstrez doar acea parte, daca fraza auzită de mine era așa cum am scris :P. Și da, trebuie să fie foarte "interesant" să strângi bani pe care să nu ai când să îi cheltui, și să faci toate lucrurile pe care oricum le fac toți ceilalți.

    Am gasit astăzi pe un blog ceva ce ar merge ca și continuare la ideea asta de perspectiva asupra vieții. Intrati aici :

    http://zambeste.blog.com/2011/07/05/patul-tau-de-moarte/

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar daca ai auzit asa, nu inseamna ca sa si pastrezi tot si maine sa iti si iei menajera... scuze, nevasta...
    conteaa mult ce asteptari ai de la viata si de la cei de langa tine

    RăspundețiȘtergere